MINIPAJER MED SMÖRDEG

 
 
Jag älskar ju picknick. Att få packa korgen full med allt man tycker om,
slippa diska, dofta grönska, pilla i naveln, låta barnen ströva fritt och 
rent allmänt vistas under himlataket. Vad vi packar i korgen brukar 
såklart variera men jag tänkte nu ge er ett bra picknicktips om man 
vill festa till det lite extra och frångå de klassiska ostmackorna. 
 
Receptet kommer alltså ge er de sötaste, godaste och mest praktiska
små pajer. De är lätta att göra, kladdar inte i korgen, går att variera till 
oändlighet och kan ätas både kalla och varma. Alla på picknicken kan
dessutom få den fyllning som faller dem i smaken. Jag dessutom valt att
göra dem med färdigköpt smördeg för att göra det hela så enkelt som möjligt.
Det må vara banalt att slänga ihop en vanlig pajdeg och även om man har
ambitionen att göra egen så finns inte alltid tiden eller orken om man t.ex.
har tre ungar hängandes i byxbenen. Varje minut är värdefull i en kaosig
barnfamilj.  Jag presenterar mina personliga favoriter Fetaost, soltorkade
tomat och basislika samt ost, parmaskinka och timjan. 
 
Till ca 12 minipajer behöver du:
 
Aluminiumformar
400 g fryst smördeg
4 ägg
2 dl grädde
50 g parma
1 dl riven ost
50 g soltorkade tomater
80 g fetaost
Färsk/torkad timjan 
Färsk basilika
Salt 
Peppar
 
Ta fram smördegen i tid så de hinner tina. Skär ut små cirklar av smördegsarken
så pass stora att de passar formarna. Tryck ut degen i formarna. Blanda 2 ägg
med 1 dl grädde i en skål och likadant i en till skål. Skär upp soltorkade tomater,
feta och parmaskinkan. Blanda ner fetan och tomaterna i äggstänning och riven
ost och parma i den andra. Fyll pajerna med en sked och toppa sedan med 
repektive ört samt salt och peppar. Kör in i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter
och ut kommer det komma ruskigt goda minipajer att bara slänga ner i en påse
eller matlåda och vidare till matkorgen. Picknicken blir nu succè!
 
 

I samarbete med 99 rosas, Enjoy Wine och blogg.se har jag fått möjligheten
att i veckan få recensera deras kommande vinnyhet. Ni kommer snart därför 
kunna vara med och tävla om ett fint pris just på picknick-temat genom att
rösta på ert favoritrecept på kampanjsajten. När det är dags att trycka på
mentometerkanpparna så säger jag såklart till.  
 
 
 
Nå vad fyller ni era picknickkorgar med då ?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Liborius:

men så gott:D

2 Carro - trebarns mamman på Gran Canaria!:

Tack tack tack!!
Hoppas du haft en bra helg! :)

3 Johanna:

Så gott det ser ut! Perfekt picknick mat ju =)

4 Emma:

vilket bra tips. Det tackar man för

Jag tycker nog tyvärr att mackor varit det bästa hittills att ta med på picknic men eftersom jag ska reducera mack-käkandet så behöver jag nya spännande tips och recept på picknic. Melon och jordgubbar är självklart ett säkert kort

5 Jasmine:

Picknick är så mysigt. Min mamma har alltid varit bra på att ta med sig diverse gott till badplatsen och jag hoppas att jag kan bli minst lika ambitiös. Jag som älskar paj och dessutom är väldigt glad i att fixa och dona tackar så hjärtligt för ditt tips. Receptet är sparat, var så säker på det. :)
Trevlig helg!
Kram

6 Emma:

Gott det låter!

7 Malin Jonsson:

Åh ser jättegott ut! Synd bara att jag inte gillar paj :( önskar verkligen att jag gjorde det.

8 Jasmine:

Muumsigt! :)

9 Malin:

Dom ser jättegoda ut, fin bild med! :)

10 Junitjej:

Det ser jättegott ut!

11 Thea:

Toppenrecept!

12 Linnea:

Mm

13 josefine:

oj, vad gott! Kanske blir en perfekt picknick mat till midsommarbuffén? :)

Svar: Absolut, speciellt eftersom fyllningarna går att variera.
JOSEPHINE KARLSSON

14 Jennie Benjaminsson:

Ser oerhört goda ut!

Svar: De är dom verkligen. Och lättgjorda, perfekt med två ungar hängandes i byxbenen ;)
JOSEPHINE KARLSSON

Kommentera här: